first part of logo 'Máš' first part of logo 'umělecké' first part of logo 'střevo' first part of logo '?'
HU EN SK CZ PL DE

Milyen volt az első felkészítő találkozó?

Az idei évben 63 csapat vágott bele a Van művészi vénád? pályázat magyarországi fordulójában. A 217 diák részére két felkészítő alkalmat szervezünk, ahol az identitás sokrétű témakörét és az alkotások megformáláshoz alkalmazható sok-sok művészeti technikát is megismerhetik a résztvevők.

November 22-én, az első alkalmon 75 diákkal beszélgettünk velünk született és változtatható/szerzett identitásjellemzőkről és hogy milyen egy csoport tagjának lenni. Bemutatkozott a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria is (Kaposi Dorka galériavezető mesélt az eddigi pályázati tapasztalatokról, a helyszín technikai adottságairól), ahol 2018. június 6-án a zsűri által legjobbnak ítélt alkotások mutatkoznak be a nagyközönségnek.

A délutáni programban Dabi-Farkas Rita, a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusa mutatta be a 20. századi művészet alkotásain keresztül, hogy milyen sokszínű technikai palettával dolgozhatnak a művészeti alkotók. A csoportok a felkészítő programot a Westkunst-Ostkunst gyűjteményi kiállításon zárták, ahol Sugár Zsófia és Hemrik László vezetésével a gyűjtemény egy-egy alkotásán vizsgálhatták meg, hogy a vallási, nemi, nemzeti, csoportidentitás kérdését vagy épp a sztársággal járó tulajdonságokat.

Köszönjük minden diáknak az aktív részvételt az első felkészítő programon! A felkészítő alkalomról készült képeket a pályázat facebook oldalán tekinthetők meg.

Meghosszabítottuk az idei év jelentkezési határidejét!

Nagy örömünkre eddig is harmincnál több csapat jelentkezett az idei Van művészi vénád pályázatunkra, azonban sokan jeleztétek, hogy hosszabbítsuk meg egy kicsit a jelentkezési határidőt. Ám legyen! November 10-ig még várjuk az idei Van művészi vénád? pályázatra jelentkező csapatokat.

Jelentkeznél? Kattints IDE!

Hogy minél inkább megkönnyítsük a jelentkező csapatok és felkészítő tanárok dolgát, november 22-én és december 6-án felkészítő napokat tartunk, ahol megismerkedünk a pályázat menetével, a záró kiállításnak otthont adó Deák17 Galériával és a különböző használható technikákkal egyaránt. Az identitás kérdését a Ludwig Múzeum gyűjteményében sétálva fejtjük ki majd.

 

Pillants be a kiállításod helyszínére!

A 2017/2018-as pályázati évet is a zsűri által kiválasztott munkák kiállításával zárjuk. Ezúttal munkáitokat a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria központi terében helyezhetitek el.

Nem jártatok még a Deák17 Galériában? Ideje megismerkednetek vele!

A Deák 17 – Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria — amely egyben közösségi tér és művészetpedagógiai centrum is — célja, hogy olyan hiánypótló művészeti nevelést támogató feladatot lásson el, amely hazai és nemzetközi viszonylatban is reprezentálni tudja Budapest főváros művészetpártoló, tehetségsegítő tevékenységét. Ennek keretében ad helyet a Galéria képző-és iparművészeti időszaki kiállításoknak, továbbá különböző alkotóműhelyek közötti szakmai párbeszéd, és
művészetpedagógiai tevékenységek folytatására.

A Galéria nemcsak kiállítótér, hanem foglalkoztató tér is egyben, teret adva a fiatalok művészeti tanulásának és innovációnak. A fiatalok által született művészi alkotások bemutatása, valamint egy központi alkotóműhely működtetése számtalan lehetőséget hordoz magában. A művészet szervezőerő, egy közeg, mely összehoz különböző embereket, korosztályokat, és felszabadít alkotóerőket, közelebb hozza a kortárs társművészeteket és generációk közötti kapcsolatot is elősegíti.

Nézzetek körbe a térben is! Kattints IDE, IDE és IDE!