first part of logo 'Máš' first part of logo 'umělecké' first part of logo 'střevo' first part of logo '?'
HU EN SK CZ PL DE

Identitás

A cseh székhelyű nemzetközi pályázat 2017/18-as hazai koordinációját a Ludwig Múzeum látja el. A pályázat történetéről a honlapon tájékozódhatnak.

Van művészi vénád? – tesszük fel a kérdést, és keressük azokat a középiskolai diákokat, akiket vonz a kortárs képzőművészet sokrétű világa, és szívesen fejtenék ki véleményüket, gondolataikat, érzéseiket egy adott témában képzőművészeti alkotásokon keresztül.

 

AZ IDEI PÁLYÁZATRÓL

Az idei tanév versenyének témája: identitás. Csehországban, Lengyelországban, Németországban, Szlovákiában és Magyarországon is az identitás kérdéskörével foglalkozhatnak majd a diákok.

Jelentkezzen Ön is!

A verseny szervezőinek célja, hogy az identitás kérdését a diákok szabadon, saját „művészi vénájukon” keresztül, saját gondolataikat érvényre juttatva járják körül.

Mi is az identitás? Mi az én identitásom? Az, aki vagyok, amilyen vagyok, vagy amilyen lenni szeretnék? Rendelkezik-e egy ország, város, városrész identitással? Mi az identitása annak a helynek, ahol élek és tevékenykedem? Létezik-e női és férfi identitás? Van művész és művésznő? Kell-e és lehet-e különbséget tenni? Mit gondol a társdalom az identitásról és mit az egyén? Hol találom meg a valódi identitásomat: a szülőföldön, vagy valahol máshol, esetleg idegen országban? És még sorolhatnánk a problémafelvető kérdéseket.

KINEK?

A pályázatra minimum két és maximum hat fős, 15 és 19 év közötti diákcsoportok jelentkezését várjuk. Előzetes művészeti tapasztalatok vagy tanulmányok nem szükségesek.

MIÉRT?

A pályázat célja, a középiskolások és képzőművészet segítségével minél intenzívebb diskurzusra lépjenek azzal a világgal, amelyben élnek. S nem mellékesen új ismeretekkel, új készségekkel, új tapasztalatokkal gazdagodjanak.

MIKOR?

Szeptember – október: a verseny meghirdetése, jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2017. november 10.

November– február: workshopok, konzultációk

A projektek fényképes, szöveges dokumentációjának beküldési határideje: 2018. március 31.

Április: zsűrizés

Május 31. a zsűri által kiválasztott művek beérkezésének határideje installálásra kész állapotban a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériába

Június 6.: díjátadó és kiállítás megnyitó a Ludwig Múzeumban illetve a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában

 

HOGYAN?

Javasoljuk, ha mód van rá, a témakörök kerüljenek be a humán tantárgyak óráiba, illetve az órán történő felvetéseket építsék be a projektbe.

A téma kidolgozása során nincs műfaji megkötöttség. A készülő mű lehet: festmény, szobor, grafika, videómunka, fotográfia, animáció, performansz, stb.

A zsűrizésnél egyaránt értékelni fogjuk a művek tartalmi és a formai kvalitásait.

A zsűrizéshez jó minőségű fotókat (maximum 5 db), továbbá egy max. 3000 karakteres szöveges dokumentációt, s ha szükséges, videódokumentációt kérünk.

 

WORKSHOPOK – KONZULTÁCIÓ

November 22-én és december 6-án egész napos felkészítő programot tartunk a jelentkező csoportok számára, melynek részletes programjáról külön értesítést küldünk a regisztráló csapatoknak. Januárban és februárban konzultációkra is lehetőséget adunk a program keretei között.

 

 

Identitás

2017/2018 Hírek, események Regisztráció ITT